Poradna Concept RK 4065

Autor: Jakub Gajdošík | Vloženo: 23.02.2021 000 23:35 | Témata: Poradna Concept RK 4065

Jakub Gajdošík

Způsob zrušení zvukové signalizace

Omlouvám sen, nejedná se o otázku, ale o odpověď na otázku z minulosti, na kterou již nemohu reagovat, a sice o zrušení zvukové signalizace. Je to komplikovanější zásah a doporučil bych to pouze lidem se zkušenostmi s elektronikou, anebo lidem co jsou velmi šikovní :)
UPOZORNĚNÍ: Pokud hodláte tento postup zopakovat, rozhodně si tím zrušíte záruku na produktu. Neberu zodpovědnost za případné škody.
1. Konvici vysušte a otočte vzhůru nohama, najdete tam čtyři šroubky, které po odmontování uvolní spodní část konvice. Tato část dále drží na čtyřcentimetrovém kabelu.
2. Mezerou u držadla lze provléct kabely, které ovládají konvici, tak, aby bylo možné spodní část zavěsit bokem na zmíněném kabelu.
3. Dále je potřeba sundat kryt rukojeti. Ten je držen zobáčkem (ten stlačte směrem dolů) u zmíněného otvoru. Rukojeť by se měla začít oddělovat a pomocí tenkého šroubováku nebo nože jde pomalu vypáčit podél stran celý kryt, až na nesvrchnější část, kterou je potřeba vycvaknout směrem nahoru od konvice.
4. Dále nad tlačítkem ovládající konvici najdete hluboko v držadle cvoček, který po stlačení dolů uvolní tlačítko i s deskou s ovládáním. Získáte takový plastový modul s ovládáním.
5. Tlačítko ovládání se dá lehce odejmout. Následně uvidíte šroubek uprostřed desky s tlačítky. Po odšroubování lze desku otočit a ze zadní strany uvidíte malý reproduktor (přesněji piezoelektrické pípátko - podívejte se internet a ujistěte se).
6. Poté stačí vzít kleště a odcvaknout pouze horní část. Je třeba být opatrný, aby nedošlo k poničení desky! Po odcvaknutí by mělo dojít k odhalení malého plíšku, který onen zvuk produkuje. Plíšek drží jen magnetem, stačí ho jen odejmout.
7. Po odstranění plíšku je nutné pozpátku celou konvici zkompletovat.

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.